lauantai 30. elokuuta 2014

Opiskelun aloittaminen ja motivivaation kasaaminen

Kalmarin pettymyksen jälkeen motivaatio ja halu harjoitella oli totaalisen hukassa. Pelkkä harjoittelun miettiminen ketutti ja teki vain mieli laittaa pyörä myyntiin. Onneksi jo tiistai-iltana löytyi treeniseuraa ja ekan treenin sai tehdä hyvässä seurassa. Viikolla tuli sitten tehtyä muutamia treenejä. Kaikissa treeneissä pidettiin tehot matalalla ja keskityttiin peruskunnon tekemiseen. Veto oli kyllä koko viikon pois. Lihakset olivat voimattomat, vauhtia ei löytynyt missään lajissa ja mahakin oli vielä hivenen oireileva. Viikonloppuna uskallauiduin tekemään pitkän pyörän. Lauantaina tuli ajettua reilu 120 km. Veto oli kyllä tässäkin treenissä poissa ja viimeiset 50 km oli yhtä tuskaa. Sunnuntaina päätin juosta pari tuntia. Vauhdilla tässäkään ei juhlittu, mutta meno ei ollut ihan niin väsynyttä kun edeltävänä päivänä pyörällä.



Viime viikolla motivaatio treenata kohti Barcelonan Im koki toisen kolauksen, kun starttiajat julkaistiin. Agegroupperit lähtevät sarjoittain ryhmissä. Ensin lähtevät hitainmat ryhmät ja sitten vasta muut. En vieläkään ymmärrä, mikä tässä on ideana, mutta se on kaikille sama. Barceolonassa ei ole siis luvassa 50 minuutin uintiaikaa, sillä ruuhkaa ja ohiteltavaa on runsaasti. Toivottavasti pääsee edes alta tunnin. Toisaalta nyt hyvällä uinnilla 50-vuotiaiden sarjasta voi saada hyviä pyöräporukoita.

Tämän viikon maanantaina aloitin opiskelut Vierumäellä HaagaHelian ammattikorkeakoulussa. Valmistun täältä toivottavasti joskus liikunnanohjaajaksi. Viikot menee jatkossa Vierumäellä, missä on kyllä puitteet treenamiiseen kohdillaan. Pitää vain muistaa pitää kokonaisrasitus kohdillaan, sillä nyt ei ehdi joka päivä nukkua päikkäreitä.

Tällä viikolla on saanut tehtyä ihan hyvin treenejä, vaikka opiskelu onkin tullut mukaan kuvioihin. Maanantaina kävin uimassa vajaan tunnin. Meno oli vieläkin kovin väsynyttä ja viikonlopun pitkikset painoivat kropassa. Tiistaina aamusta tunnin juoksulenkki vesisateessa. Illalla taas sateessa, mutta tällä kertaa pyörällä parin tunnin lenkura. Jalat oli kyllä ihan muissa maailmoissa ja pienet rustotkaan ei kulkenu. Keskiviikkona aamusta altaaseen ja vauhtiakin alkoi pikku hiljaa löytyä. Vedin lyhyitä tehopätkiä ja kroppa alkoi ottaa taas treeniä vastaan. Illalle olin suunnitellut juoksuvetoja. Radalla päätin koittaa 6-10 x 1000m  4-4.15 vauhdilla. Meno ei ollut ihan parasta, mutta lopulta vedin 10 tonttua ja keskari oli noin 4.05. Kaikki ei ollut pelissä, vaan tarkoitus oli vetää rennosti kovia vetoja. Torstaina illasta 2 h kevyt pyörittely. Perjantaina vapaapäivä ja matkustus Tampereelle. Tänään 100 km pyörittely ja pyöräily oli taas kivaa ekan kerran Kalmarin jälkeen. Huomenna olisi tarkoitus juosta Pyhäjärvi ympäri, toivottavasti juoksukin kulkee.

Pikkuhiljaa alkaa taas treeni maittaa eikä itseä tarvitse pakottaa kynsin hampain lenkkipolulle. Ensi viikolla mennään koulusta metsään neljäksi päiväksi ja treenitunnit tippuukin tämän takia radikaalisti. Tämä sinänsä osuu hyvin suunnittelemaani kevyeen viikkoon. Suunnitelma Barceloonaan asti on ensiviikko kevyttä, kaksi kovaa viikkkoa, kaksi kevyttä/herkistävää viikkoa ja sitten itse kisa. Toivottavasti Barcelonassa on myös onni matkassa. En muuten ollut ainut, joka sairastui Kalmarissa. Tästä  lehtijuttu aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti