lauantai 2. elokuuta 2014

2 viikkoa

Joroisilta on nyt kulunut kaksi viikkoa ja Ironman Kalmariin on tänään tasan kaksi viikkoa. Palautuminen sujuin hyvin puolimatkan jälkeen ja kovan treenijakson sai aloittaa melkein heti. Alkuun tein kevyitä parin tunnin pyörälenkkejä, yhden vaelluksen, tunnin juoksuja ja paljon kevyttä lätkyttelyä järvessä. 
Selfie vaellukselta

Joroisten jälkeen perjantaina oli pitkän pyörän vuoro ja aurinkoisessa kelissä tuli ajeltua hieman vajaa viisi tuntia. Pyörä kulki mukavasti, vaikka vauhti olikin hiljainen. Jaksamisen kanssa ei ollut ongelmia ja pyörän asentokin tuntuu siltä, että Kalmarissa pyöräilyn pitäisi sujua. Helteistä huolimatta lauantaina juoksin 24 km lenkin kolmena kahdeksan kilometrin pätkänä. Jokaisen kierroksen välissä otin uuden juomapuolon ja vauhtiakin pyrin kiristämään joka kierros. Treeni sujuin yllättävän hyvin, vaikka keli oli kova. 

Ennen sunnuntai-illan palauttavaa pyörälenkkiä päätin käydä uimassa perinteisen Kaukajärven yliuinnin. Tapahtuma oli mukava ja paikalla oli paljon triathlonistejä. Matka oli noin 1200 metriä ja aikaa meni noin 15-16 min (ei virallista ajanottoa). Voitin kisan ja taakse jäi mm. lajin elävä legenda Pauli Kiuru.

Yliuinnin startti

Tällä viikolla palattiin kovien treenien maailmaan. Maanantaina 20 km tempo, ja vauhti oli ennätysluokkaa. Tiistaina kova juoksusarja 2 x 20 min vauhtia vaihdellen. Juoksu oli vaikeaa ja pelkäsin jo, että en olekaan palautunut Joroisilta. Keskiviikko ja torstai meni palautellessa tehden kevyttä pyörää ja uintia. Torstaina tuli käytyä hallissakin uimassa pitkästä aikaa. 

Eilen tein viimeisen pitkän valmistavan treenin ennen Kalmaria. 2 km uintia, 83 km pyörää ja 15 km juoksua. Aamusta Vihnukselle ja märkkäri niskaan. Kaksi kilsaa rennon reipasta läpsyttelyä aivan tyhjässä järvessä. Sitten pyörän selkään ja verraa Säijän kaupalle. Suunnitelma oli ajaa 3 x 10 km reipasta ja välissä verraa. Kun pääsin kaupalla niin paikallahan oli sup-veljekset Juha ja Jamo. Poikien kanssa sitten lähdettiikin kiertämään Säijän 18,5 km kierrosta. Eka kierros meni hivenen reiluun 29 minuuttiin, vaikka lähdössä puhuttiin 31 -32 minuutin kierroksista. Toiselle kierroksella vauhti vaan kasvoi, mutta sitten Juhalta meni tuubi ja sitä korjatessa Jamo karkas. Lopulta tuubin vaihdon jälkeen päästiin Juhankin kanssa maaliin. Juha lähti vielä kierrokselle ja itse suuntasin kohti  Vihnusta ja juoksua. Mietin etukäteen, että juoksen 10 - 15 km. Kympin jälkeen tuntui tosi hyvältä ja juoksin vielä vitosen päälle. Vauhti oli 4:50.5, juuri sellaista, mitä Kalmarissakin pyrin juoksemaaan.

Viikonloppu menee palautellessa ja maanantaina luultavasti taas 226:sen harkkakisaan aukaisemaan paikkoja. Muuten seuraavat kaksi viikkoa onkin kevyttä sisältäen pientä kovaa. Reilun viikon päästä sitä pääseekin jo matkaan, kohti Kalmaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti