sunnuntai 9. elokuuta 2015

Perusmatkan SM-kisat 2015 Kuopio



Nyt on kaks todella tiukkaa viikkoa takana, ehkä jopa urani kovin reenijakso. Mukana on ollut niin pitkiä im-vauhtisia yhdistelmiä kuin lyhyitä kovempia rypistyksiä. Kangasalan kisan jälkeinen viikko vierähti lähinnä pidempien reenien parissa. Nostettakoon esiin tiistain yhdistelmä missä alle 2 kilsaa märkkäriuintia, sitten 4h pyörää im-wateilla ja päälle 15x1000 radalla. Välillä oli kyllä vaikeaa, mutta kun piti energiatasoista huolta, niin lopussa meno oli todella hyvää. Lauantaina suuntasin Poriin Tarmo triathloniin. Vaikka ropassa tuntui viikon rasitus, niin kulku oli hyvää ja etenkin pyörään olen tyytyväinen. Sunnuntaina juoksin pitkästä aikaa pidemmän lenkin ja sekin kulki yllättävän hyvin, vaikka pitkät juoksut ovatkin loistaneet poissaolollaan.

Komee levy, ei vaan liikahtanu

Tämä viikko lähtikin sitten maanantaina käyntiin 226:n harkkakisassa. Lähdin kisaan maantiepyörällä, ja olin sopinut että peesailen Jiriä ja haen tuntumaa Kuopion kisaa varten. Jirillä oli tiellä pysymisen kanssa ongelmia ja ajelinkin sitten 95 prossaa ajasta yksin. No, sain hyvän rääkin jaloille maantiepyörälläkin. Viikolla tein vielä muutamia kovempi reenejä ja testailin myös im-wateilla levyä. Näiden testien perusteella Zipin 808 on mulle parempi valinta ja levyn hankinta jäänee tulevaisuuteen.


Perjantaina sai uida rauhassa

Perjantaina matkustettiinkin sitten Kuopioon ja luvassa oli kisareitteihin tutustuminen joka lajissa. Etenkin pyöräreitin mäkiä ajaessa jalat olivat väsyneet ja mietin että lauantaista tulee pitkä päivä.  Toivoin vain ehjää suoritusta, sellaista ei  ollutkaan vielä Kuopiossa tullut.

U23 mitallistit


Lauantaina startti oli mukavan myöhään 12:30 eli sai mukavasti nukkua pitkään, syödä rauhassa ja verrata kunnolla. Äijiä oli viivalla ihan mukavasti, vaikka osa kärkikavereista puuttuikin. Tasan puoli yksi päästiin matkaan ja heti startissa lasit valahtivat kaulalle.  Jatkoin matkaa ja murjoin sokkona ekalle kääntöpoijulle. Tässä kohtaa olin varma, että piilarit on tippuneet ja joudun keskeyttämään. Laitoin verravaihteen päälle ja verrasin ekan kiekan loppuun. Tässä kohtaa aloin löytämään rytmiä, miten uida ilman laseja ja navigointikin onnistui jotenkin. Huomasin muutaman kisaajan olevan tavoitettavissa ja sainkin heidät kiinni toisen kierroksen aikana.  Uinnista rautauduttuani huomasin näkeväni ja tuttuja kavereita olevan lähellä. Eikun pyörän päälle ja saatiinkin hyvä porukka. Meitä oli siinä lopulta 3 suomalaista junnua ja 3 venäläistä. Ajettiinkin lähes kärjen vauhtia, vaikka välillä kellään meistä ei oikein ollut menohaluja. Kuopion pyöräreitti on kyllä hieno ja juuri olympiamatkaan sopiva. Mukulakiviosuus on ainut miinus ja nytkin meinasi käydä hassusti, kun edellä ajavalta pomppasi pullo pois ja meni aivan eturenkaani vierestä. T2: lla johdin omaa u23 sarjaa reilulla kahdella minuutilla. Tiesin Mustosen Jonin juoksevan todella kovaa ja sen, että voitto vaatisi itseltä täydellistä onnistumista. Juoksu kulki itsellä ihan hyvin, mutta ei riittänyt voittoon. Silti hopee hymyilytti, sillä perjantaina verratessa en ollut varma maaliin pääsystä ja nyt selän taakse jäivät ne kilpakumppanit, joille hävisin Joroisilla.

Yliuinnin lähtö


Tänään aamupäivällä kävin verrailemassa maasturilla ja olo oli sen verran hyvä, että uskalsin lähteä Kaukajärven yliuintiin uimaan. Tapahtuma on hyväntekeväisyysuinti, jolla pyritään pelastamaan kirkasvetinen Kaukajärvi erilaisilta saasteiltä. Viivalla oli muutama ihan kovakin uimari eli saatiin kyllä kisa aikaiseksi, vaikka virallista ajan ottoa ei ollutkaan. Oma uinti kulki todella hyvin ja vaikka paluumatkalla alkoi matka painaa, niin aika oli noin 16 luokkaa ja voitin parin minuutin kaulalla.

Alpha toimi tänään kun unelma



Ensi viikko on hivenen kevyempi. Tarkoitus olisi tehdä alku viikosta vielä pari kovempaa reeniä ja sitten huilata pari päivää. Lauantaina starttaan Finntriathlon Tahkolla puolimatkalla ja tarkoitus on tehdä tästä hyvä reeni ajatellen Barcaa. Barcaan on nyt tasan 8 viikkoa ja Tahko on viimeinen startti Suomessa tänä vuonna. Tahkon jälkeen reenit keskittyvät täysin kohti Barcelonaa ja kunto pyritään virittämään sinne todella kovaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti