sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Finntriathlon Vierumäki


Eilen kisattiin Finntriathlon-sarjan toinen kisa Vierumäellä. Viimeisen viikon treenit ovat sujuneet todella hyvin ja olen saanut tehty monta todella hyvää puolimatkalle tähtäävää treeniä. Viikko sitten lauantaina oli mukava yhdistelmätreeni, missä tuutattiin kaikkia lajeja puolikkaan tavoitevauhdeilla. Sunnuntaina kevyempi pyöräily . Maanantaina oli ohjelmassa pidempi, tehokkaampi pyöräsetti. Ajelin Kangasala-Valkeakoski väliä melkein viisi tuntia ja watit vaihteli IM-wateista lähelle Ftp-watteja.Setti oli todella rankka, mutta erittäin mukava ja ehkä paras tekemäni pyörätreeni ikinä. Tiistaina oli vuorossa kovempaa uintia ja juoksua. Aamusta Kalevassa uimassa märkkärillä pääsettinä 40x100 1’30¨lähdöllä. Iltapäivällä pikku vesisateessa tonnin vetoja radalla. Oli kiva juosta runsashappisessa ilmassa. Loppuviikko menikin sitten hivenen keveämmin sisältäen hivenen avovesiuintia, lyhyttä pyörää ja vähän juoksua.




Sitten itse kisaan. Ajettiin vasta aamusta pelipaikoille Vierulle. Suoraa kisainfoon, siitä ilmoittautumaan, pikku verra, kamat vaihtopaikalle ja sitten Valkiajärven rantaan vetään märkkäriä päälle. Vesi oli tänä vuonna mukavan lämmintä ja tarkeni odottaa paukkua 250 muun nistin kanssa. Lopulta kongi kajahti ja päästiin matkaan. Eka 100 metriä kovaa ja sitten rauhoitus omaan uintiin. Koko matkan sain sitten lätkytellä kärjessä omaa hyvää uintia, sillä miesten yleinen starttasi vasta myöhemmin. Uinnista rantauduin noin 2 min keulalla ja aika oli 18:48.

Hyvin sujuneen vaihdon jälkeen pyörän päälle ja edessä oli kolme kierrosta mäkisessä maastossa. Eka kiekka oli hieman vaikea ja jalat olivat torstain kovasta hierronnasta hieman ihmeissään. Watit eivät millään nousseet. Toisen kierroksen puolivälissä Mustosen Joni ajoi mut kiinni ja iskin kantaan peesiväliä kunnioittaen. Jalatkin alkoivat samalla toimimaan ja kolmannella kierroksella menin puolestani ohi Jonista ja vedin meidät vaihtoon. Taas nopeasti sujuneiden vaihtojen jälkeen juoksuosuudelle ja siitä ongelmat taas alkoivat. Maha sanoi sopimuksen irti eikä juoksusta tullut mitään. Eka kierros oli yhtä tuskaa ja etenemisestä ei meinannut tulla mitään. Toisella juoksukiekalla olo hivenen helpotti ja pääsin laahustamaan maaliin. Loppu aika 2:15 luokkaa ja juoksu noin 43 min. Uintiin ja pyörään olen tyytyväinen ja hivenen ihmettelen, että tällä volyymillä liikahtaa noinkin hyvin. Juoksu harmittaa ja syytä vatsavaivoihin etsitään ennen Jortsua.


Kokonaisuutena kisa oli taas todella hyvin järkätty.  Tänä vuonna oli kiva kun kaikki oli todella kompaktisti pienellä alueella, eikä levällään ympäri Vierumäen laajaa kampusta. Kisaajia oli myös todella mukavasti ja yleinen ilmapiiri todella kannustava. Kyllä taas odotukset kohti Jortsua nousivat niin tuloksellisesti, kuin itse kisankin osalta.


Tänään kevyen lepopäivän ratoksi lähettiin Voimarinteelle katsomaan puolimatkan kisan kulkua ja samalla hivenen myös uimaan kisareitille. Näytti olevan Voimarinteelläkin puitteen kunnossa ja kerrankin oli kiva olla katsomassa triathlonkisaa. 





Ensi viikolla pitää pyrkiä tekemään muutama hyvä harjoitus ja sitten saakin alkaa herkistämään kohti kesän ehdotonta kohokohtaa Finntriathlon Joroista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti