maanantai 20. heinäkuuta 2015

Finntriathlon Joroinen

Vierumäen kisan jälkeen Joroisille oli aikaa kaksi viikkoa. Ensimmäinen viikko oli tarkoitus tuutata tehoja ja sitten toisella viikolla herkistellä kunnolla. Vierun jälkeen maanantaina iskikin pieni flunssanpoikanen ja sen selättämiseen meni muutama päivä. Loppuviikosta sain silti tehtyä muutaman hyvän treenin ja meno oli ihan mukavaa. Viimeisessä kovassa reenissä sunnuntaina meno tuntui joka lajissa jo kauden parhaalta. Kisaviikko vierähtikin lepäillessä ja kuntoa nostaessa lyhyillä terävillä reeneillä.

Vihdoin koittikin sitten perjantai ja lähdettiin matkaan kohti Joroista. Paikan päällä ilmoittautuminen, kisainfo ja säätämään pyörän takavaihtaja, joka oli hieman rätissyt viikolla.  No vikahan ei sitten ollutkaan vaihtajan säädössä, vaan vaihdekaapelin kuori piti vaihtaa. Näitähän ei löytynyt paikan päältä vaan osat jouduttiin tilaamaan Hesasta. Jätin pyörän huoltoon ja lähdin Varkauteen majoittumaan. Illalla takas kisapaikalle ihmettelemään, onko curvelo kunnossa. Onneksi oli, Velo & Oxygenin pojat olivat saaneet pyörän kuntoon ja pääsisin viivalle. Nopeasti vielä pyörän katsastus ja sitten nukkumaan.


Kuva Timo Kananoja

Aamulla pieni aamupala ja sitten kisapaikalle hyvissä ajoin. Renkaisiin ilmaa, geelit tankoon ja jne. Vähän jäi myös aikaa maata puun alla varjossa, ennen kuin oli aika vetää Alpha päälle ja tehdä pieni uintiverra. Verran jälkeen lähtö karsinaan ihmettelemään ja odottamaan paukkua. Lopulta kongi kajahti ja päästiin matkaan. Uinti tuntui todella huonolta enkä päässyt mihinkään. Olo oli kuin uintiaikoina 1500 uidessa, kun viikolla oli kulkenut loistavasti ja kisoissa ei mihinkään. Taistelin itseni ekalle kääntöpoijulle ja olin tässä kohtaa viidennen sijan paikkeilla. Yritin vai rauhoittaa uintia ja lopulta oma hyvä rytmi löytyi ja sain Hastin vetämän Kolmen hengen letkan kiinni. Tässä roukuttiin loppusuoralle asti ,missä rautauduttiin hieman eri suunnistuslinjoilla.  Uinti aika 25:27, ihan ok. 

Nopee vaihto ja pyörän päälle. Hast lähti heti kuin tykin kuulasta eikä ollut asiaa siihen vauhtiin. Lähdin pyörittelemään omaan vauhtia ja tarkkailin watteja. Watit ei tahtonut nousta tavoitetasolle vaan olivat 20 vajaat. Yksin ajettuani noin 10 kilsaa sain joku miestensarjalainen minut kiinni ja iskin kantaan peesiväliä kunnioitten. Tässä kohtaa alkoi löytyä vähän puristusta ja kaverin selkä helpotti menoa. Tätä jatkui ehkä kympin, kunnes letka, jossa oli Lemmettylä, Miettinen, Kasurinen ja joitain muita, pyyhälsi ohi. Iskin kantaan, VIRHE! Ajelin tässä noin viisi kilsaa ja watit alkoi kyllä nousta, mutta aivan liikaa. Etenkin alamäet tuutattiin tässä joukossa minulle aivan liian kovaa. Päätin jatkaa matkaa yksin ja sainkin pidettyä watit hyvällä tasolla vähän matkaa. Kääntöpaikalle ajelin yksin ja vauhti oli ihan mukavaa. Jatkoin matkaa takaisin päin ja vielä muutama kisaaja tuli ohi. Lopulta sieltä tuli taas isohko letka, jossa oli monta TurunUrheililiiton vermeissä ajavaa. Iskin jälleen kantaan ja ajelin tässä ehkä kympin kunnes tultiin vikalle suoralle. Tässä kohtaa vauhti alkoi hiipua eikä kukaan  vetänyt. Lähdin irti ja mukaan lähti oman sarjalainen Juha-Matti Vanhala. Saatiin edellä ajava kaveri kiinni ja hän iski meidän kantaan. Saatiin vauhtia huomattavasti lisää ja saavuttiin kolmistaan T2 hieman ennen isoa letkaa. Pyörä aika 2:26 ja olen pettynyt. Etenkin watit jäi reilusti alle tavoitteen ja aikakin olisi saanut olla lähempänä 2:20.


Kuva Timo Kananoja

T2 meni ihan ok ja sitten juoksuosuudelle. Juha-Matti paineli heti omia menojaan ja tyydyin juoksemaan omaa juoksua. Olin tässä kohtaa sijalla 3. Juoksu tuntui ihan hyvältä ja vauhtikin oli lähes tulkoon 4:15 tavoitteessa. Eka kierros meni mukavasti ja tokalle kiekalle lähdin luottavaisesti. Vauhti pysyi edelleen samana ja kolmannelle kiekalle lähtiessä ajattelin 4:30 menevän alle. Vikat neljä kilsaa alkoikin sitten maha taas oireilla. Onneksi tämä ei kauheasti näkynyt vauhdissa. Mietin vai Calellassa tehtyä kovaa juoksuharjoitusta heti ruuan jälkeen, jossa laatta meinasi lentää ja maha oli kipeä, mutta silti vauhti oli ihan hyvää. Silloinkin pystyi juoksemaan kipeällä mahalla, joten pakotin itseni siihen myös nyt. Lopulta maali häämötti ja ylitin maaliviivan. Juoksu 1:31 ja loppu aika 4:27. Juoksuun olen ihan tyytyväinen, vaikka haaveilinkin 1:30 alituksesta. Loppuaikakin on hyvä ja parani yli 15 min viime vuodesta. Silti jäi paljon hampaankoloon. Pyörään olen panostanut koko kauden kovasti, mutta se ei ole kehittynyt lähes ollenkaan. Juoksua taas on tullut noin 100 km vähemmän kuin viime vuonna ja se parani silti roimasti. Ehkä panostamalla juoksuun saan pyörän liikkumaan. Olin sarjassani kolmas, mikä oli hyvä suoritus kovatasoisessa kisassa.

Kuva Timo Kananoja


Kisan jälkeen nopeasti ruokaa naamariin, pika suihku ja kamat kasaan. Valitettavasti en ehtinyt jäämään palkintojen jakoon, sillä piti lähteä edustamaan sukujuhliin.

Tämä viikko meneekin sitten palautellessa ja seuraavat kisat lienee Kuopion olympiamatkan sm:t ja siitä viikon päästä Tahkon puolikas. Nyt tosin reenissä aletaan tähtäämään kohti Barceloonaa eli pidempää settiä on luvassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti