sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Palautumista, leireilyä ja kauden aloitus

Nyt on Barcelonan kisasta kulunut kolme viikkoa ja alkaa olla sellainen olo, että jaksaa taas treenata. Ensimmäinen viikko meni totaali levossa. Aluksi olin suunnitellut lepääväni vielä toisenkin viikon ja pitää kahden viikon ylimenon. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, kun sain kutsun triathlonliiton harjoitusleirille Tahkolle. Ennen leirille lähtöä kokeilein kevyttä harjoittelua uinnin ja juoksun muodossa, ja lihaksissa huomasi vielä selvää väsymystä.

Tahko huiputettu
Keskiviikkona iltapäivällä lähdettiin Leskisen Miran kanssa Vierumäeltä ajamaan kohti Tahkoa. Tahkolla oltiin sopivasti iltapalaksi ja tavattiin muut yli-innokkaat triathlonistin alut ja valmentajamme Risto Niemelän ja Merja Kiviranta-Mölsän. Torstai olikin leirillä ns. testipäivä. Aamulla tehtiin uinnissa CSS testi, mihin kuului 400 vu ja 200 vu täysiä, ja tästä laskettiin matemaattisella kaavalla kynnysvauhti. Omat ajat oli 4,50 ja 2,24. Molemmissa viimeinen vaihde jäi uupumaan ja vauhtia ei saanut millään kiristymään loppuun. Kynnysvauhdiksi määräytyi kuitenkin 1,13 mikä on ihan kohtuullinen. Ruokailun ja päiväunien jälkeen oli vuorossa wattbikellä FTP-testi. 20 min testin keskiwateiksi tuli 280 ja tätä on hyvä lähteä nostamaan talven mittaan. Illalla oli vielä palauttava sauvakävely.


Testissä hengitys harjoittelu laite
Loppuleirin toistui sama kuvio: aamusta altaaseen ja päivällä yhdistelmätreeni treinerillä ja matolla. Lauantaina tosin käytiin Annin kanssa huiputtamassa Tahko. Leirillä oli myös hyviä luentoja niin wattiharjoittelusta, ravinnosta, kuin triathlonharjoittelusta ylipäätään. Leiri oli kokonaisuutena erittäin hyvä ja Tahkon puitteet ovat tri-leireilyyn erinomaiset. Toivottavasti vastaavia leirejä tulee jatkossakin. Harjoittelukin onnistui hyvin, vaikka ensin pelkäsin etten pysy muiden mukana, kun palautuminen oli vielä vaiheessa.

Sunnuntaina palasin Tampereelle ja tiedossa oli viikon syysloma. Vaikka alla oli melko rankka leiri, on tälläkin viikolla tullut hyvin treenitunteja. Uimassa on tullut käytyä kolmesti ja etenkin lyhyet matkat on liikahtanut ihan mukavasti. Pidemmissä kelureissa huomaa niiden puutteen, ja tunnin jälkeen alkaa altaassa olo puuduttamaan. Näitä pitäisi nyt saada muutamia syksyn mittaan, jotta on pohjia mistä rakentaa kovaa uintikuntoa kesäksi. Punttiharjoittelu tuli myös aloitettua ja toivottavasti tällä tavalla saisi pyöränkin liikahtamaan ensi kesänä. Pyräarsenaalini kasvoi tällä viikolla myös uudella pyörällä hankittuani Cuben maasturin. Sillä tulee ajettua toivottavati läpi talven. Laurin kanssa käytiin tekniikat läpi kaikista perusliikkeistä ja nyt aloitan pienillä painoilla kasvattamaan voimatasoja. Eilen tehtii myös viikon ainut tehokkaampi reeni. Settinä oli 4+10 min wattbikellä. Keskiwatit oli ihan mukavia ja kasvoivat loppua kohden.

Ensi viikko meneekin kevyemmissä merkeissä, kun alkaa taas koulu eikä voi treenata pääsäätöisesti. Myös viikonloppu menee uintikisoissa, mutta tällä kertaa katsomon puolella pilli ja kello kaulassa. Ensi kauden kisakalenterikin alkaa olla valmis. Alkukesä menee lyhyempien matkojen parissa, toinen pääkisa on Motalan tai Joroisten kisa, valmistavana kisana Turun tai Tahkon puolikas ja kauden huipentaa Ironman Barcelona. Vaikka ensi kesän kisoihin on vielä aikaa, on seuravaan starttiin vajaa kaksi viikkoa. Olen mukana Vieru Adventure Race- seikkailukisassa. Neljän hengen joukkueena mennään noin 12 tuntita pitkin Vierumäen pimeää metsää suorittaen erilaisia rasteja. Varmasti mukava kisa, kunhan selviää hengissä maaliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti